Névjegykártya méretek / fényes és matt laminálás / további extrák

névjegykártya papírok

» NÉVJEGYKÁRTYA MÉRETEK

A legáltalánosabb névjegykártya méretek az EURÓPAI és az AMERIKAI szabványon alapulnak. Az EURÓPAI változat a 90x50 mm-es sztandard méret. Az AMERIKAI névjegyek a 85x55 mm-es vagy kis módosítással alkalmazzák a 84x46 mm-ert is, bármennyire is legyen kicsi az eltérés. A legáltalánosabb méret idehaza a 90x50 mm, ezt alkamazzuk és gyártjuk a legnagyobb darabszámban. Mindkettő méret alkalmazható bármilyen pénztárcához, egyaránt illeszkedik a tárcákban megtalálható névjegy tartókhoz. A két méret között akkor szoktunk váltani, ha a tervezés folyamatában a másik méret kedvezébb elrendezést eredményez. Magyarul nem érdemes ennek a döntésnek különösen nagy jelentőséget biztosítani, akkor váltsunk a két méret között, ha feltüntetni kívánt tartlom kedvezőtlenül jeleníthető meg az egyik méretben.

» FÉNYES ÉS MATT LAMINÁLÁS

A laminálással egy erős fólia bevonatot viszünk fel a papír felületére. A laminálás a felvitelt követően már csak roncsolódással távolítható el a papírról, azaz nem leszedhető. A névjegykártya laminálása egységesen mindkét oldalra történik, sajnos egy oldalon nem lehetséges laminálni.

Két fontos tulajdonságát szoktuk alkalmazni a laminálásnak.
Az egyik, hogy egy rendkívül erős tartást ad a névjegykártyának és rugalmasságot. A kártya majdnem félbe hajtható és visszaáll az eredeti állapotába. Míg a másik fontos dolog az esztétikai tulajdonsága. 100 db névjegykártya kb 35 mm vastagságú, de ha be van laminálva akkor már 55mm vastagságot is elérheti. Azért nem határozzuk itt meg pontosan a vastagságot, mert a FÉNYES laminálás vastagabb, míg a MATT laminálás minimálisan vékonyabb. Ennek oka, hogy MATT lamináló fóliát kevesebb vastagságban lehet beszerezni mint a fényeset. A klubkártyákhoz vagy bérletekhez gyakrabban használjuk a FÉNYES laminálást. Amennyiben visszafogottab / elegánsabb megjelenést szeretnénk kölcsönözni névjegykártyánknak úgy a MATT laminálást javasoljuk jobban. A MATT laminálásnak a felületi tapőintása is nagyon kellemes selymes érzést biztosít.

 

Megszólítás: Hölgy Úr
Név: *
E-mail: *
Telefonszám:
Postázási cím: *
Cégnév:
Üzenet: